top of page

Börja från början

Hej och välkomna hit! För snart två år sedan (i juni månad) så startade jag upp ett instagram konto med namnet - Kallad till hemmet. Syftet men kontot var att uppmuntra kvinnor till att vara arbetare i hemmet. Att våga gå en annan väg än den som samhället lär oss att gå. Att våga välja hemmalivet och vår man före ett liv ute på arbetsmarknaden där vi fort hamnar i stress och alldeles för många gånger slutar alldeles utbrända. Jag ville försöka applicera bibelns syn på en kvinnas roll, både i samhället och inom hemmet. Lite visste jag att jag skulle få kontakt även med kvinnor som inte var kristna men som ändå hade samma längtan. Att vara hemma. För att ta ett litet sidospår kanske ni är nyfikna på vem jag är ifall ni är helt nya här. Jag heter då Viktoria, är gift med min kära make M kan vi kalla honom här, sedan 14 år tillbaka.

Vi har fem underbara barn tillsammans och vi bor i hus ute på landsbygden i det kalla men ack så ljuvliga Norrland. Jag har varit hemmafru mer eller mindre sedan vår äldsta son föddes 2008.

Under en lång tid så höll jag även på med fotografering på sidan om, och de senaste åren som endast bröllopsfotograf. Men jag kände till slut att jag delvis blev lite less på fotograferandet samtidigt som jag också tyckte att det tog på tok för mycket tid från livet hemma som jag ju så gärna ville anamma.


När jag väl valde att till 100% vara hemma så blev det en sådan befrielse inom mig. Fastän jag jobbade med saker jag älskade så kände jag mig ändå aldrig tillräcklig eller att jag hade något ordentligt syfte. Utan jag bara snurrade runt runt i hamster-hjulet som så många andra redan gjorde, som förväntat. Jag höll också kvar så länge vid fotograferingen just för att det ibland var så skönt att kunna svara att jag är fotograf när någon ställde frågan - vad jobbar du med? Men sanningen är att trots att jag älskade fotograferandet så fanns ändå alltid en liten stress i bakhuvudet. Varje gång jag skulle fotografera var min man tvungen att vara hemma med barnen, vilket han gärna gjorde, men vid bröllop kunde det ibland innebära att jag var borta en hel helg ifall bröllopet var långt bort, vilket det ofta var eftersom vi bor där vi bor. Ibland behövde jag också försöka pussla med barnvakt för att lösa det hela. För att inte tala om all tid som gick åt till redigering och annat "kontorsjobb" efter själva fotograferingen var utförd. Som mamma innebär det här mer än bara stress, vilken ni säkert kan intyga. Man känner sig besvärlig som behöver barnvakt, man känner sig skyldig för att lasta över bördan på andra. Men när jag kom hem, så föll alla bitarna på plats.

Känslan över att kunna bidra med allting här hemma som behöver göras var en tillfredsställelse utöver det vanliga. Inte bara känslan över att "prestera bra", utan att faktiskt äntligen ha ett riktigt syfte. Jag var behövd på den plats där jag behövdes som mest, i vårt hem. Som en hjälp för min man och som mamma för mina barn, på riktigt. Som det står i den engelska King James, a keeper at home.

Så genom min lilla resa, kom instagram kontot kallad till hemmet till slut till. Mina förväntningar var inte så stora på att ens få följare om jag ska vara helt ärlig utan jag ville bara dela det som låg på mitt hjärta och verkligen visa kvinnor att det finns en annan väg att gå genom livet än genom hamsterhjulet. Efter en tid så fick jag kontakt med många kvinnor med samma längtan som mig, som liksom mig hade saknat acceptansen kring att vara hemma. För att göra en lång historia kort så beslutade jag mig för att även starta en podd. Jag har aldrig någonsin gjort något liknande förut, jag har inte ens varit en sådan person som ens lyssnar på poddar, men det finns så mycket att säga om så många saker kring ämnet så ibland räcker inte ett instagram inlägg till, eller ens flera stycken. Så jag blev med podd! Som även den går under namnet Kallad till hemmet. Efter att faktiskt ha hittat ännu fler kontakter via instagram, som också brinner för samma ämne som mig, att leva och arbeta i hemmet, utifrån ett bibliskt perspektiv så bestämde jag mig för att även starta denna hemsida och så även denna blogg. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna uttrycka mig lite mer här kring saker som kanske inte alltid tas upp på min instagram och som kanske inte alltid heller berörs i min podd. För tro mig, jag har en hel del jag skulle vilja prata mer om med er och dela med mig utav utifrån mina egna erfarenheter och upplevelser, men mer om allt sånt längre fram. Ser fram emot att få hänga med er här också!

Kommentera gärna ifall ni har några speciella ämnen eller saker som ni skulle vilja att jag skriver om. Var välsignade!

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page